u bevindt zich hier: Cases > Haribo


Case: Hariboharibo

 

Haribo is als merk en als onderneming een sterke speler. Met 18 fabrieken en wereldwijde distributie in meer dan 100 landen is Haribo internationaal een bekend gezicht in zoetwaren.

Case

Haribo Nederland stond 2003 voor de keuze fors te investeren in haar eigen logistieke discipline of haar warehousing en distributie uit te besteden. SOM 4 heeft deze ‘make or buy’ keuze begeleid en de daaropvolgende tender om de juiste logistieke dienstverlener te selecteren.


In 2008 is de scope uitgebreid naar de Benelux en heeft SOM 4 wederom deze tender begeleid. Uiteindelijk is gekozen voor een Benelux oplossing met een centrale voorraad in België. De mix van klanteisen en kosten in de supply chain waren hierbij doorslaggevend.


Vlnr. Frans Broeckx Schenker Belgie, Willem Mulderij SOM 4,

Govert van der Miessen Haribo Benelux

Algemeen directeur Haribo Benelux Govert van der Miessen:

“ Een tender is niet eenvoudig, wij hebben zelf geen supply chain specialisten in huis. Om die reden heb ik in beide tenders de hulp ingeschakeld van Willem Mulderij van SOM 4, die ik ken uit mijn Lekkerland periode.

Het is een proces met vele stappen, die zorgvuldig genomen dienen te worden in lijn met de strategische koers van je bedrijf. Het lastigste stuk blijft een goed budgetvergelijk en daarbij horende simulatie van je proces.


Je vraagt je af of je wel op alle niveau’s appels met appels aan het vergelijken bent, want op ‘verrassingen’ achteraf in je budget zit niemand te wachten. Voor ons heeft het echter in beide gevallen een forse besparing op het logistieke budget opgeleverd. De kosten gingen hiermee letterlijk voor de baten uit.

Ik zou iedereen die gaat outsourcen aanraden een specialist erbij te halen”.


Lees hier de Perry Sport of de Basil Case >>

afbeelding
agenda

SOM 4

Krullelaan 17
3701 TB Zeist
Nederland

030 - 603 18 34

of mail naar: info@som4.nl

Daarom SOM 4

+ Resultaat voor de KLANT staat

    centraal

+ Vakmanschap in supply chains
+ Gericht op gehele bedrijfsvoering

   -> totaalrendement
+ Projectmanagement – en advies

   -> op maat